GOUDA

 

Over Gouda is veel te vertellen en bovenal te zien. De geschiedenis van Gouda gaat terug naar het jaar 1000. De stad kent een rijk verleden als 5e stad van Holland. Gesitueerd aan de Hollandse IJssel en de Gouwe is water een belangrijke handelsader voor Gouda. Het 15e eeuwse gotisch Stadhuis is zeer gezichtsbepalend voor de stad en de Markt. De St. Janskerk is met lengte van 123 meter de langste kerk van Nederland en herbergt de wereldberoemde gebrandschilderde ramen van de gebroeders Crabeth. De stad is trots op haar monumentale museumhaven en maar liefst 330 rijksmonumenten. Johannes De Dooper als beschermheilige is van grote invloed op Gouda. Daarnaast zou Erasmus in Gouda geboren zijn en heeft Coornhert hier een groot deel van zijn leven gewoond. Daarnaast is de stad wereldberoemd door haar kaas, stroopwafels, Gouds Plateel en kaarsen. In het toeristenseizoen wordt wekelijks op donderdag met veel folklore nog steeds invulling gegeven aan de Goudse kaasmarkt.

 

Gouda is een populaire Holland Classic bestemming met ca. 500.000 toeristische bezoekers per jaar. Een aantal dat nog ieder jaar toeneemt. Met name St. Jansker, Kaasmarkt, MuseumGouda zijn hierbij de grote trekpleister. De stad wordt gekenschetst door grachten en hofjes en dit geheel zorgt voor veel authenticiteit en karakter. Een bestemming die veel verrassing en verborgen schoonheid herbergt door subtiele locaties en verrassingen in programma’s.

 

Gevestigd in ’t Groene Hart is ook het achterland van Gouda meer dan het bezoeken waard: Krimpenerwaard, Oudewater, Schoonhoven, Reeuwijkse Plassen zijn allemaal bijzondere bestemmingen in directe nabijheid van Gouda.

 

Wij nemen u tijdens onze programma’s mee langs de mooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden van de stad: door middel van een City Game of rondleiding onder leiding van de gids een vast onderdeel in ons programma dat niet mag ontbreken.

Contact informatie

Gouda City Events

Kerkstraat 138

2411 AH Bodegraven

Tel: 06-36332815

info@eigenwijze-evenementen.nl

 

Gouda City Events is onderdeel van Eigenwijze Evenementen

© 2015 Alle rechten voorbehouden. Eigenwijze Evenementen